TÖMEGIR

Stephen King: Mr. ​Mercedes

Bill Hodges nyugalmazott detektív, aki a rászakadt szabadidőt nem igazán tudja kihasználni. Naphosszat ül a TV előtt, és sokszor gondolkozik el az élete értelmén szájában a puskacsővel.

könyvborító

Szánalmas vegetálását azonban megszakítja egy levél – Mr. Mercedes küldte, a titokzatos gyilkos, aki évekkel korábban belehajtott a tömegbe egy lopott Mercedesszel több tucat ember életét oltva ki. Az ügy akkoriban megoldatlan maradt, Bill nem akadt a tettes nyomára. Most úgy néz ki, új esélyt kap – titkos nyomozásba kezd. A gyilkos azonban elég beteg elme ahhoz, hogy a kis magánnyomozósdi őrült hajszába csapjon át. Billnek fel kell állítania a profilt a tettesről, és nyomára kell bukkannia, még mielőtt valami újabb szörnyűség történik.

Stephen King pszichothrillere az edzett lelkeket is megviseli, olyan kifejezően írja le egy beteg elme ámokfutását, hogy az ember hátán feláll a szőr. Aki szereti a Gyilkos elmék-szerű krimiket, feltétlen olvassa el, de aki még nem nyúlt Kinghez, ne ezzel kezdje. Erős gyomor és jó alvóka kell ahhoz, hogy ne nagyon viselje meg az embert.

― könyvesbolt ―