TÖMEGIR

Baráth Viktória: Első tánc

Baráth Viktória regényének főhőse, Zoey, a 21. születésnapjára egy párizsi utat kap a szüleitől, hogy kipihenje az előző évek stresszét, és kikapcsolódhasson.

könyvborító

Még a repülőn megismeri Owent, a nála jóval idősebb férfit, és mivel egy véletlen folytán probléma adódik a szállásával, végül a férfi kegyeire bízza magát, és egy luxus szállodában tölti a nyaralását. Zoey nem aggódja túl magát, elfogadja a férfi minden nagylelkű ajándékát, és gátlások nélkül élvezi Párizst. Hazaérve mindez csak egy romantikus kalandnak tűnik, és Zoey kénytelen visszazuhanni a valóságba, és elfelejteni a férfit. Ő lepődik meg legjobban, mikor utolsó évét elkezdve az iskolában feltűnik a csodás Owen, és kiderül, hogy ő is tanítani fogja a lányt. A kalandból problémás kapcsolat lesz, ami titkokkal és bujdosással telik. Zoey-nak koncentrálnia kéne az iskolára, hogy jó ösztöndíjjal mehessen tovább, de Owen mellett feltűnik egy másik férfi is, és kénytelen-kellettlen a lánynak végül fel kell nőnie.

Ez nem az én regényem volt. Számomra inkább tűnt ez a történet egy tizenéves lány fantáziálásának, mint egy átgondolt, jól felépített könyvnek. Zoey borzalmasan gyerekesen viselkedik, gátlások nélkül ugrik bárki ágyába, szerelemről beszél – de lövése sincs, mi az igazi szerelem. A két férfi főszereplő is abszurd, és Zoey életének problémái inkább illenek egy tini lányhoz, mint egy majdnem felnőtt nőhöz. Aki kikapcsolódásra vágyik, tizennyolcas karikás fantáziába szeretne elmerülni, annak persze bátran ajánlom a regényt, mert a most feltörekvő ponyvák közé tökéletesen passzol. Könnyen olvasható, a stílusa pörgős, haladós, és arra tökéletes, hogy kiszakítson kicsit a világból. Azonban - bár a végén csak levonja a tanulságot a főhősnő - aki romantikára és igazi szerelemre vágyik, az inkább keressen valami mást.

― könyvesbolt ―