TÖMEGIR

Marie-Aude Murail: Oh, ​boy!

Marie-Aude Murail francia író, aki a gyerekkönyveken át a fantasy-ig minden műfajban alkot. Sok könyvében áll ki a diszkrimináció ellen, gyakran mutat be olyan karaktereket, akik valahogy a társadalmon kívül szorultak.

könyvborító

Az Oh, boy! főszereplője három gyerek, akiket apjuk még kiskorukban elhagyott, anyjuk pedig öngyilkos lett. Ekkor kapcsolódunk be mi is a történetbe – gyámot keresnek az árváknak, és a legnagyobb testvér, az intellektuálisan koraérett 14 éves, érettségi előtt álló Siméon kinyomozza, hogy az apjának volt egy előző családja, azaz létezhetnek féltestvéreik. Két kishúgával, a csúnyácska, de okos Morgane-nel és az elbűvölően aranyos Venise-zel megismerik a lehetséges felhozatalt: a nem vérrokon fogosvosnőt, és a vérrokon bátyót, a hivalkodóan meleg Bart-t. Kezdődik az utazás: ki kapja a gyerekeket, kit akarnak őt, és hogy fejlődik a két idősebb féltestvér a könyv során.

Hihetetlenül jól meg van írva ez a könyv, mind a stílusa, mind a mondanivalója egyedülálló. Imádtam a karaktereket, volt benne dráma, romantika, egy csomó cukiság, és persze szomorúság meg nagy izgulás is. Biztos vagyok benne, hogy minden fellelhető könyvét el fogom olvasni az írónőnek, de aki teheti, legalább ezt az egyet vegye kezébe! Ilyen jót régen nem olvastam!

― könyvesbolt ―