TÖMEGIR

Stephanie Perkins: Anna ​és a francia csók

Stephanie Perkins egy amerikai írónő, aki világéletében könyvek között dolgozott, majd írásra adta a fejét. Férjével és cicájával él (akinek cicája van, rossz ember nem lehet).

könyvborító

Anna egy végzős amerikai lányka, akit az apja bead egy francia magániskolába, ami gazdag amerikai gyerekek számára van fenntartva. Az elején honvágya van, bántja az új környezet, nem érzi jól magát. Aztán szép lassan barátokra lel, beilleszkedik egy régen összeszokott társaságba, és ki is szemeli magának a lányok kedvencét, Étienne St. Clair-t. A srác persze tökéletes, amerikai-francia-angol vérrel, és – persze – brit akcentusa van – na meg barátnője. Anna végül szépen beleszokik Párizsba, nagy sétákat tesznek a Szajna partján, felmennek az Eiffel-torony tetejére, felmásznak a Notre Dame tornyába. Aztán lassan-lassan teljesen beleszeret az addigra már legjobb barátjának számító Étienne-be.

Helyes kis tinikönyv, szerelem, lelki problémák, barátságok szakadása-megtartása, na meg Franciaország. Ajánlom mindekinek, aki szereti az ilyen könnyed kis regényeket.

― könyvesbolt ―