TÖMEGIR

Leiner Laura: Késtél

Ez volt az első könyvem Leiner Laurától, de már sokat hallottam róla, és ez mind csak jó volt.

könyvborító

A Szent Johanna gimi valóságos tini-kedvenc, minden ismerősöm kamasz lánya olvasta és szerette a sorozatot. A molyon sok rosszat írtak a Késtélről, összehasonlítva Laura többi könyvével gyengének találták – mivel nekem ez volt az első, ezt sem cáfolni, sem támogatni nem tudom, mindenesetre nekem megütötte a mércét, amit vártam – persze egy tinikönyvhöz illő módon. Nyilván 24 évesen nem fogom tudni úgy beleélni magam egy 17 éves lányka életébe, főleg, ha az a lány éppen frissen tinisztár lesz, mégis könnyed volt és jó hangulatú, sok párbeszéddel, ami könnyítette a haladást, és aranyos karakterekkel, 17 évesekhez illő problémákkal és stílussal.

A főhősnőnk, Bexi, avagy Rebeka egy facebookra posztolt videóval betört a zenei pályára, egy menedzser felkapta („a netről kukázta”), és meg is jelent az első lemeze. Történetünk ott kezdődik, hogy Bexit felkérik egy tehetségkutatóba vendégszereplésre, ami a nagy magyar valóság X-faktora vagy Megasztárja lehetne. Egy fiúval, Márkkal kell duetteznie, és ez az új lemezének megjelenése előtt egy hónappal óriási lehetőségnek számít. Beláthatunk a kulisszák mögé, mi történhet egy ilyen műsorban, hogy élhetik ezt meg a szereplők, és milyen elöl-hátulütői vannak a sztárságnak. A jó öreg „magányos vagyok, mindenki csak érdekből barátkozik velem” gondokon túl megjelenik a „két fiú közt vacillálok” és hasonló súlyos problémák is.

Összegezve szerintem nem bánja meg senki, aki kézbe veszi, ha 18 éven aluli, akkor szinte kötelező, de egy könnyed kis regénykének még felnövő fejjel is megfelel. Én örülök, hogy van egy ilyen magyar lányunk, mint Leiner Laura, amikor én tizenéves voltam és faltam az ilyesfajta könyveket, mindent megadtam volna egy hozzá hasonló szerzőért.

― könyvesbolt ―