TÖMEGIR

Ken Follett: Az ördög műve

Ken Follettről sokat hallani, amikor még a könyvtárban dolgoztam, dobozok voltak tele csak az ő műveivel.

könyvborító

Tartom azt az elvet, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, és sajnos ez most is beigazolódott. Lehet, hogy A katedrálist kellett volna elolvasnom, azt hallottam is, hogy dicsérik, de a fülszövege Az ördög művének jobban tetszett.

Toni Gallo egy gyógyszergyár biztonsági főnöke, egykori rendőr. A gyógyszergyárban éppen egy halálos vírus, a Madoba-2 ellenszerén dolgoznak. A főhősnő szerelmes a főnökébe, a gyár tulajdonosába, akinek kicsi fia csinálta a biztonsági rendszer informatikai részét. Ki nem találná senki, de egyszercsak betörnek a gyárba, és a vírus egy gengszter banda kezébe kerül.

Körülbelül a könyv 10%-ánál előre tudtam az egész sztorit, nem igazán tudott meglepetést okozni, ellenben túl jól sem sikerült megírni, nehogy esetleg élvezetet olvasson legalább a megírás módja. Igazi standra való, pár órás könyv, illetve az irodalomban semennyire nem jártas, idősebb munkatársaim kedvence. Az biztos, hogy sokat nem kell gondolkozni rajta, de ha valaki ilyenre vágyik, inkább Nora Robertset ajánlanám, ott legalább vicces, ahogy próbálkozik a szerző az írással.

― könyvesbolt ―